Actividades, Materiais

Celebramos La Chandeleur no marco do proxecto “Ciencia na CruceCociña”

IMG_6790

O día 2 de febreiro celébrase en Francia La Chandeleur, o día do crêpe. Así que en colaboración co departamento de francés do centro preparamos crêpes co alumnado de 2º, 3º e 4º ESO na semana do 4 ao 8 de febreiro tratando de sumar un punto de vista científico no marco do proxecto “Ciencia na Crucecociña”.

Analizamos a reacción de Maillard que explica a cor marrón e o cheiro que se desprende cando se cociñan os crêpes (ou outros alimentos en tixola) e fixemos algúns experimentos físicos cos ingredientes. Separamos a xema da clara do ovo cunha botella por diferencia de presións e fixemos un fluído non newtoniano (con viscosidade variable) con auga e fariña.

Deixámosvos aquí os materiais que empregamos para a análise química e física dos crêpes: La Chandeleur

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s